Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Summer Coctails..

Φτιάξτε μόνοι σας δροσερά καλοκαιρινά κοκτέιλ, καλέστε την παρέα σας και απολαύστε μια υπέροχη βραδιά στη βεράντα του σπιτιού σας!   Και ορίστε τα  καλοκαιρινά cocktail που θεωρούνται «κλασικά».

Mojito (Μοχίτο)

Τι θα χρειαστούμε
• 2 κ.γ μαύρη ζάχαρη
• Τον χυμό από ½ lime
• 5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
• 50 ml λευκό ρούμι
• Σόδα
• Τριμμένο πάγο

Εκτέλεση Βάζουμε σε ένα ψηλό ποτήρι τη ζάχαρη, τον δυόσμο και τον χυμό lime και χτυπάμε με ένα γουδοχέρι, ώστε να αναμιχθούν τα υλικά. Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, προσθέτουμε το λευκό ρούμι και απογεμίζουμε με σόδα. Γαρνίρουμε με ένα κλαράκι δυόσμο.

Margarita (Μαργαρίτα)

Τι θα χρειαστούμε
• 2 μεζούρες λευκή τεκίλα
• 1 μεζούρα τριπλ σεκ
• ½ μεζούρα χυμό lime
• Αλάτι
• Τριμμένο πάγο

Εκτέλεση
Βρέχουμε τα χείλη ενός ποτηριού με χυμό lime και το ακουμπάμε σε ένα πιατάκι με αλάτι, ώστε να κολλήσει επάνω. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σ’ ένα σέικερ και γεμίζουμε το ποτήρι μας. Γαρνίρουμε με μια φέτα lime.

http://www.strawberry-recipes.com/images/Strawberry-Daiquiri.jpgStrawberry Daiquiri (Ντάκιρι φράουλα)

Τι θα χρειαστούμε
• 60ml λευκό ρούμι
• 10ml χυμό lime
• 20ml σιρόπι ζάχαρης
• 3-4 μεγάλες φράουλες ή χυμό φράουλας
• Τριμμένο πάγο

Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Αδειάζουμε σ’ ένα ποτήρι με τριμμένο πάγο. Διακοσμούμε με μια φράουλα.

Extra Tips: Μη διστάσετε να κάνετε τα δικά σας «πειράματα», ανάλογα με το γούστο σας και με το τι υλικά έχετε πιο εύκολα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες στο ντάκιρι με μπανάνα ή πεπόνι, είναι εξίσου ωραίο!



                      https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQRxqo5JK9bUAC5t9xjE0TH2U99zrmqMoYd-v38KHMvd186KkzD     Κοκταίλ Καρπούζι με τζίτζερ και lime..



Τα κοκτέιλ με βάση τα καλοκαιρινά φρούτα είναι δροσιστικά, έχουν τρομερή γεύση και κλείνουν το μάτι στις εντυπώσεις με τα ζωντανά τους χρώματα. Πρωταγωνιστής το καρπούζι, αρχηγός του κόκκινου και της γλυκιάς δροσιάς, βγαίνει στη σκηνή με άρωμα από τζίντζερ και λάιμ. Χειροκροτήματα από όλους, μικρούς και μεγάλους! Δοκιμάστε το με ή χωρίς αλκοόλ.
Υλικά (για 6 ποτήρια)
1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι
2 κ.γ. ξύσμα τζίντζερ (έτοιμο σε συσκευασία ή από κομμάτι ρίζας στον τρίφτη)
χυμό και ξύσμα απο 1½ λάιμ
4-6 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα με τη γεύση σας)
Παρασκευή: Καθαρίζετε το καρπούζι από τα σπόρια. Το βάζετε στο μπλέντερ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφού γίνει χυμός τον περνάτε από σουρωτήρι και τον βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.Τον σερβίρετε με παγάκια και βότκα (ή ρούμι) σε αναλογία από 1:3 ως 1:5, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή ακόμη και χωρίς προσθήκη αλκοόλ.

                                  

1 σχόλιο: