Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Χ-mas cake..★

Κέικ Χριστουγέννων
Υλικά
450 γρ. βούτυρο ανάλατο, 450 γρ. ζάχαρη, 335 γρ. κόντιτα (ή ανάμικτα και χοντροκομμένα φρούτα, όπως χουρμάδες, βερίκοκα γλασέ, ανανά γλασέ, κερασάκια γλασέ), 900 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 8 αυγά, μοσχοκάρυδο, γάλα, ξύσμα πορτοκαλιού, 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ, 50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα, 450 γρ. σταφίδες ξανθές, 450 γρ. σταφίδες μαύρες
Εκτέλεση
  1. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αρχίσει το μίγμα να αφρατέψει.
  2. Πλένετε τις σταφίδες και τις στεγνώνετε. Τις ρίχνετε μαζί με το αλεύρι και τα κόντιτα ή τα φρούτα στο μίγμα του βουτύρου και ανακατεύετε.
  3. Χτυπάτε τα αυγά ξεχωριστά και τα ρίχνετε κι αυτά μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα, το κονιάκ και το μοσχοκάρυδο.
  4. Ρίχνετε όσο γάλα χρειάζεται για να γίνει το μίγμα ρευστό, δηλαδή όπως πρέπει να είναι ένα μίγμα κέικ.
  5. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα σε μια μεγάλη στρογγυλή ή τετράγωνη φόρμα, που την έχετε βουτυρώσει καλά.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ώρες.
  7. Βγάζετε το κέικ και το καλύπτετε με λευκό γλάσο ζάχαρης. Το διακοσμείτε όπως στη φωτογραφία με μικρά έλατα από αμυγδαλόπαστα που θα τα χρωματίσετε με χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Για να φτιάξετε το γλάσο θα χρειαστείτε: 2 φλιτζάνια λευκή μαργαρίνη, 1 κουταλάκι βανίλια σκόνη, 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη, 3 κουταλιές γάλα.
Χτυπήστε το βούτυρο με τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτοντας λίγη λίγη τη ζάχαρη. Ρίξτε το γάλα και χτυπήστε κι άλλο μέχρι να γίνει λείο το γλάσο.

 Στο τελος μπορειτε να το στολισετε με χριστουγεννιατικα διακοσμητικα ειδικα για κεηκ αι βασιλοπιτες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου