Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Δροσερή κρέμα καρύδας

Τέλειο δροσερό καλοκαιρινό γλυκό για όσους αρέσει η καρύδα (ινδοκάρυδο)...



Τι χρειαζόμαστε:

  • 7 ποτήρια γάλα φρέσκο
  • 9 κουταλιες Corn flour
  • 1 ποτήρι καρύδα (ινδοκάρυδο)
  • 6-7 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουτιά μπισκότα petit beurre
  • 1 κρέμα γάλακτος 250 ml
  • 1 ποτήρι καρύδα για στόλισμα.

Πως το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπώλ βάζουμε 1 ποτήρι γάλα και ανακατεύουμε το corn flour με ένα κουτάλι να διαλυθεί καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, την καρύδα (1 ποτήρι). Όταν βράσουν ρίχνουμε το διαλυμένο corn flour και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα. Μετά ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα pyrex βάζουμε μια στρώση μπισκότα στεγνά. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα και ξαναβάζουμε μια στρώση μπισκότα στεγνά. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και απο πάνω στολίζουμε με την καρύδα (ινδοκάρυδο) η βάζουμε σαντιγύ(προαιρετικά).
  4. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
Καλή επιτυχία!!! :)

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο το blog σου!! Το ανακάλυψα μετα την εγγραφη σου στο δικό μου και είμαι πλέον και γω το νέο σου μέλος!Σ'ευχαριστώ πολύ
    Φιλιά
    Μαρία
    http://inbeautywonderland.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή