Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Καμπυλες:διαχρονικη αξια ομορφιας..

Η Αφροδίτη της Μήλου έβαλε ψηλά τον πήχη στις γυναικείες καμπύλες ενώ το αναγεννησιακό πρότυπο ομορφιάς ανέδειξε τις ολόλευκες στρουμπουλές φιγούρες σε όλο τους το μεγαλείο.
Στο συλλογικό ασυνείδητο, ακόμα και σήμερα, η Marilyn Monroe είναι η γυναίκα-πρότυπο σε ό,τι αφορά στις καμπύλες, ενώ κάπου εκεί δίπλα φιγουράρουν και η Ava Gardner με τη Sophia Lauren από τα παλιά. Κατά περιόδους, οι επιταγές της μόδας ή των σχεδιαστών της έβαλαν τις καμπύλες στην άκρη, όμως αυτές επέδειξαν τη μοναδική ικανότητα όχι μόνο να μην περνάνε απαρατήρητες αλλά και να μην μένουν για πολύ στο περιθώριο.

Πάντως, οι γυναίκες με καμπύλες ανά τον κόσμο, επώνυμες και ανώνυμες, καλό είναι να έχουν κατά νου τα λόγια του Edward G. Bulwer-Lytton, ποιητή, πολιτικού και θεατρικού συγγραφέα, ο οποίος δήλωσε πως ‘στη ζωή, όπως και στην τέχνη, οτιδήποτε είναι όμορφο κινείται –ή συγκινεί- με καμπύλες’. Καλά θα κάνετε να τον πιστέψετε! Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είπε ότι ‘η πένα είναι πιο δυνατή από το ξίφος!’ Προφανώς, κάτι ήξερε παραπάνω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου